Voordat we voor u aan de slag gaan.....Content aanleveren

Bij afbeeldingen die U wilt aanleveren voor een website pagina of een poster/flyer, houdt dan rekening met o.a het copyright wat mogelijk op de afbeelding zit. Ook als u teksten van anderen kopieert geldt daar een copyright voor.

“beter goed gepikt dan slecht bedacht” is een aardig uitgangs punt, maar zet teksten van "anderen" altijd naar uw eigen hand..

Madstudio kan u niet vrijwaren voor de consequenties van copyright schending in deze gevallen. Het achteraf moeten vervangen van content brengt extra moeite en natuurlijk kosten met zich mee.

Voorbeeld bestand .

Met uw aangeleverde inhoud, maakt Madstudio het verlangde ontwerp. Daarvan wordt ter bevestiging een voorbeeld bestand gezonden/getoont.
Let wel : dit voorbeeld bestand is ter verificatie dat alles goed is verwerkt volgens uw aangeleverde inhoud/wensen, maar mist nog de laatste bewerkingen(achter de schermen) voor drukwerk/webtoepassing. Bij akkoord worden de definitieve bestanden opgemaakt. Ook dient het voorbeeld bestand ter verificatie, of er mogelijk soms toch iets over het hoofd hebben gezien, wat bij complexe ontwerpen altijd mogelijk is . Wilt u aan de hand van van het voorbeeld toch nog weer tekst/afbeeldings aanpassingen doen, wordt dat als meerwerk uitgevoerd en berekend.

Aanleveren pagina onderdelen "content"

Het aanleveren van content (=teksten, beeld en andere inhoud) moet op een eenvoudige manier plaatsvinden:

Stap 1:

Lever grote teksten (voor boekdruk) aan in één tekst bestand. ( Notepad++ met regelnummers)

Notepad++ is "DE" tekst verwerker, en eigenlijk zou iedereen die moeten gebruiken.(instelling onder ": beeld>>automatische terugloop, maakt het helemaal gemakkelijk !

Bij aanleveren van tekst in een Word document ( voor webdesign en brochures), maak U voor elk onderdeel een Nieuwe pagina !

Nooit foto's/afbeeldingen plaatsen/insluiten in een WORD bestand !
Enkel dus Platte tekst

De tekst dient zonder opmaak aangeleverd worden. Kolommen, handmatige afbrekingen en illustraties staan een verwerking in een opmaakprogramma alleen maar in de weg.
Geef wel duidelijk koppen, tussenkopjes en bijschriften aan.
Madstudio is ervaren genoeg om er een mooie, leesbare publicatie van te maken.

Email : gebruik een email programma om met ons te communiceren, maar voeg inhouds gegevens voor het ontwerp dus altijd toe als een losse bijlage als bestand en bij meerdere bestanden altijd gegroepeerd in een ingezippte map. SMS of WhatsApp berichten worden door ons genegeerd.

TIP:

markeer opmerkingen, suggesties en vragen in rood en tussen blokhaken [opmerkingen, suggesties, etc,..] zoals in deze regel.
Plaats geen afbeeldingen in het document!!!!!!

Wanneer er een afbeelding geplaatst moet worden in de tekst kunt u een opmerking toevoegen: [hier afbeelding plaatsen: naam-afbeelding.jpg] .

Voor de juiste benaming van afbeeldingen : zie stap 2.
Begin elke onderdeel op een nieuwe pagina

Met CTRL + ENTER maakt u flexibele pagina-einden in uw document. Dat scheelt veel gedoe met enters zetten en bijwerken.


Definitieve teksten

Zorg dat u helemaal tevreden bent met de teksten vóórdat u deze aanlevert. Het uiteindelijke document dat aangeleverd wordt moet dus de definitieve tekst bevatten. Mochten daar later nog correcties op volgen dan is dat een kostbare redactieslag, die vrijwel nooit binnen budget uitgevoerd kan worden.

Stap 2: Afbeeldingen aanleveren

Het verwerken van beeldmateriaal kan veel werk zijn. Om goede resultaten te behalen vragen we u rekening te houden met de volgende punten:
Controleer voor aanlevering of er specifieke afmetingen gelden

Copieer nooit zomaar afbeeldingen van internet, er kan copyright op rusten.

Geef de Foto bestanden een makkelijk te herkennen naam !

Dat kan als volgt:Verander het org. camera nummer DCS-652789.jpg >>naar Nummer (corresponderend met de pagina’s of onderwerp), bijv: “1-trefwoord.jpg”. Of een kort beschrijvend trefwoord, bijv “1-ons-kantoor.jpg” en svp geen leestekens (wel streepjes), spaties of extra punten in de bestandsnaam.

Lever bij voorkeur .JPG .GIF of .PNG bestanden aan

Aanleveren van andere formaten veroorzaken altijd extra bewerkings kosten. Ingesloten foto's in PDF bestanden zijn niet altijd goed te isoleren en zorgen voor "meer-werk"en kunnen, afhankelijk van de gebruikte PDF tool, soms voor ongewenst kwaliteits verlies zorgen.. Voorkom dit door enkel orginele bestanden te gebruiken.

Lever bij voorkeur dus origineel en onbewerkt beeldmateriaal aan (dus grote foto’s). Optimaal zijn foto’s van 1 a 3 Mb per bestand. De afbeeldingen die u opstuurt moeten minstens altijd groter zijn dan het formaat waarin de uiteindelijke afbeelding in het ontwerp getoond gaat worden.

Stap 3: Alles samen aanleveren

Wanneer alle gewenste inhoud definitief is en voorzien van juiste namen en juiste formaten, kunt u het aan ons doorzenden. Zet alles in één mapje met simpele en traceerbare bestandsnamen.

Dit geheel kan nu ingezipt (7-Zip) worden en eventueel via een transferdienst worden verzonden. ( email is vaak beperkt tot 5MB) Is de ingezippte map dus groter, gebruik dan WeTransfer om dit te verzenden.

Tot 2 GB kun je gratis gebruik maken van deze diensten. Een map met bestanden kunt u eenvoudig zelf zippen. Dit zip bestand upload u vervolgens naar de WeTransfer website.

Fotografie & Webdesign

 

 madlogo2016 grijs250 128x88
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website is  geheel

volgens Europese GDPR rules.

GDPR Ready200

 • Onze  diensten:
  Fotografie
  Webdesign
  Productbrochures
  Bedrijfs presentaties
 • Banners, vlaggen
  Buitenpublicatie borden
  Stand en beurs presentaties
  Evenementen flyers/posters
  Food-foto's voor TakeAway menu's
  Online-ordering tools
  Booking & reservation tools
  Promotional newsletters
  Bedrijfs logo's
  Gevelborden
  Briefpapier
  Verpakkingen

 

 

 

Specialisme:

 • Fotografie op locatie
 • Procuctfotos
 • Fotoshoots
 • Fotomontage
 • Retouche
 • Foto optimalisatie
 • Groot formaat verwerkingen
 • Concept ontwikkeling
 • Total design ontwerp voor
 • Midden en Klein bedrijf

 

Webdesign "out of the Box". Unique design, no standaard templates, alles afgestemd en ontworpen voor uw bedrijf !  AlgemeneVoorwaarden + tarieven    © Madstudio 2022

 

 

..